Någon nämnde något om att det varit tjugotvå soldagar i november. Det är ju tacksamt. December verkar vilja jämna ut den statistiken. Gråväder är väl det som dominerat hittills. Plus- och minusgrader om vartannat. Regn blandat med snö. Ingen ordning alls. Idag är den snö som föll igår helt borta. Nu regnar det ett lodrät regn som går genom märg och ben. Inte ens långkalsonger kan få en att känna någorlunda värme. Nej, det här vädret kunde väl ha kvittat. Jag vill ha sol, och gärna några minusgrader. Och så vill jag ha lite snö som ligger kvar över jul.

Nu är jag hemkommen från jobbet och har fått i mig lite mat. Blodpudding och korvkaka serverad med rårörd lingonsylt därtill. Lite kaffe på det och en tupplur så har jag hämtat upp mig igen. Sitter här och funderar på vilken bok jag ska läsa efter att just ha läst ut Amy Gentrys bok ”Andras döttrar”. Det får i alla fall bli en bok som kan ge mig lite mer glädje än den gjorde. Stundtals var det faktiskt så att håren på min hud reste sig under tiden jag läste boken. Hade jag vetat att det skulle vara så mycket hemskheter i den hade jag nog funderat både en och två gånger om jag verkligen skulle läsa den. Jag har en tendens till att engagera mig i det jag läser och har svårt för att släppa det direkt. Att boken inspirerats av ett riktigt fall taget ur verkligheten gör heller inte saken bättre.

2 reaktioner till “

  1. Hos oss var november månad tämligen grå så här stämde inte det antalet soldagar. December har tyvärr startat på samma vis för nog är det mysigt när man ser solen!

*

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s