Det hände något oväntat på vår morgonpromenad idag. Vi mötte en häger, Lille M och jag, och jag vet inte vem av oss som blev mest paff när vi stod där vid bäcken som rinner genom vårt område. Lyckligast blev i alla fall Lille M som trodde att Herr Häger ville leka när han förtvivlat flaxande gav sig iväg i flykt från oss. Jag svor en ramsa då jag inte var tillräckligt snabb att få upp mobilen för att föreviga ögonblicket. Och när jag väl fick upp den svor jag en ramsa till över att Lille M inte fattade att han skulle stå still så att jag kunde fokusera på att ta en bild.

Nu är inte min kunskap om fåglar så lysande. Först trodde jag faktiskt att det var en trana. Sedan tänkte jag att det kanske kunde vara en stork. Men efter att ha tittat i fågelboken när jag kom hem så kunde jag konstatera att det var en häger, en gråhäger. En ganska imponerande stor fågel med rejäl bredd mellan vingarna när den flög iväg. Det blev tyvärr ingen bild men vi fick i alla fall med oss lite fastlagsris hem från några skövlade björkar inne i skogen. Nu ska jag leta upp glasdroppar att hänga där i.

2 reaktioner till “

  1. Snopet med kameran men när man möter något oväntat är man inte alltid tillräckligt snabb. Här finns gott om hägrar men de är ganska så skygga och inte helt roade av att vara med på bild…

*

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s