Det är internationella kvinnodagen idag och det är väl bra men ibland undrar jag om vi verkligen behöver denna dag? Det är väl nog så bra att vi har en dag för kvinnor men vi har ju ingen för män och i jämlikhetens tecken borde vi kanske ha det också. Eller så kan vi fira medmänsklighetens dag istället. Fast det borde ju vara en självklarhet och något vi alla på denna jord borde göra varje dag. Då kanske inte denna värld skulle se sådan ut som den gör idag. Igår var det förresten Punschrullens dag. En sådan dag behöver vi ju verkligen, eller hur.

Jag lämnar det ämnet och fokuserar istället på en intressant bok jag läser just nu, Hälsorevolutionen, av Maria Borelius. Det finns mycket nyttigt i den boken att lära och jag inser att även om jag försöker leva ett ganska sunt liv så finns det mycket mer jag skulle kunna göra för att leva det ännu bättre. Speciellt som kvinna i medelålder gäller det nog att tänka till och vara lite mer rädd om kroppen och sig. Jag ska börja med att föra dagbok över mina mat- och dryckesvanor i en vecka. Sedan ska jag … Ja, vad ska jag egentligen? Jag får nog tänka lite mer på det. Nu jobb. Hej hopp!

PS. Enligt min stegräknare gick jag 18 420 steg igår. En klapp på axeln på det.

4 reaktioner till “

  1. Egentligen borde vi inte behöva ha dagen men kvinnor världen över är långt ifrån jämställda tyvärr. Fast det viktigaste är att arbeta aktivt för jämställdheten och inte fokusera på en dag. Förhoppningsvis pågår ett sådant arbete fortlöpande.

    Ha en bra dag!

    1. I min värld är det bara så självklart att oavsett kön är vi alla lika men tyvärr är det ju inte så det fungerar överallt. Så visst är det bra att det uppmärksammas.

  2. Det finns en internationell mansdag. I oktober tror jag. Men uppenbarligen har männen inte känt något direkt behov av att göra något med den. Min favorit är för övrigt brieostens dag. Den infaller ungefär en gång i månaden. Åtminstone i mitt hem.

*

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s