»So far, so good …« Jag hoppas det håller i sig. Mannen är på benen igen och till och med uppe och donar i tvättstugan som han brukar på söndagsmorgnar. Promenaden med Lille M fick dock jag ta och det var bara skönt att komma ut ur sjukstugan och få lite frisk luft. Jag ska väl inte ropa ”hej” riktigt än för det kan ju ta några dagar innan de där eländiga bakterierna hoppar över till mig. Usch, det är inte speciellt kul att bara gå här hemma och vänta på om det ska hända. Dessutom tänker jag på en arbetskamrat som ska resa till Asien senare i veckan. Tänk om jag går till jobbet imorgon och är frisk och så bryter eländet ut sedan. Tänk då om jag smittar henne så att hon blir sjuk på sin resa. Men jag kan ju inte stanna hemma från jobbet bara för ”ifall om att”. Ja, sådana tankar kan en femtiofyraåring ha en söndagsmorgon som denna.

Jag släpper det och fokuserar på annat. Det blev förresten en tygtavla som nu är det första jag ser när jag slår upp mina grönbruna. Dessutom återspeglas den riktigt fint i den lilla solspegeln över vår säng i sovrummet. Sådana små detaljer kan jag gå igång på och var naturligtvis tvungen att ta fram kameran. Nu lite fika och några sidor ur boken Blodlokan, skriven av Louise Boije af Gennäs. Den är på gränsen till att vara lite för spännande för min del men jag tycker så mycket om hennes sätt att skriva så det får jag ta. Jag fullkomligt älskade hennes trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium: Högre än alla himlar, Blå koral och Folk av främmande stam. Lyckos dem som har den läsupplevelsen framför sig.

*

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s