Vi vaknar på midsommardagens morgon av ett jordskalv. Först hörs ett dån som håller i sig bra länge och sedan rister hela huset till så att sängen gungar. Naturens krafter är imponerande, tänker jag, när jag ligger kvar i min säng och morgonfilosoferar. Samtidigt känner jag en tacksamhet över att ett jordskalv här upp i norr hos oss inte är så allvarligt. Fåglarna hörs fortfarande kvittra och det är ju alltid ett bra tecken.

Midsommarafton gick lugnt till. Vi tog en promenad efter den goda sillbuffén fram till stadsparken och tittade på när midsommarstången restes. Och precis som förra året blev vi också genomblöta då regnet kom och slog följe med oss på hemvägen. Det var bara till att gå hem och torka hår och byta om till torra kläder innan firandet kunde fortsätta. Vi bjöds på mycket god mat och dryck men någon partypingla är jag definitivt inte längre. Strax innan midnatt gjorde min sovklocka sig påmind och vi tog hunden med oss och vandrade hemåt i den ljusa sommarnatten.

Idag börjar Sommar i P1. Äntligen.

*

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s