Och där kom regnet. Det inte efterlängtade. Jag ger mig attan på att det riktigt kände på sig att jag precis nu tänkte ta mig en cykeltur till biblioteket.

*    *    *

Istället för att ge mig ut begav jag mig en stund in i Blogglandia och hittade det här gamla inlägget från 2009-07-24. Ja, jag fick mig ett gott skratt. Jag undrar just vad ”mina små” skulle säga om de läste det här (vilket de kanske faktiskt gör nuförtiden):

»Tänker skriva lite om LillSkruttan och HoffenPoffen. Om mina små, de som inte är så små längre då de båda passerat tonårstiden nu.
LillSkruttan kom ut först. Hon tog tid på sig, precis som hon alltid gör. Tretton timmars förlossning innan hon behagade komma ut. Hon är mig så kär. Envis, glad, klok och sprallig. Lik mig säger folk till min stora förtjusning. Kanske inte vad Lill-Skruttan jämt vill höra men nuförtiden ler hon mest åt det. Börjar bli van. Och lite glad också, tror jag. Men många bollar i luften har hon, ibland så många att mamman inte alltid orkar hänga med i svängarna.
HoffenPoffen såg dagens ljus exakt tre år och en vecka efter storasyster. Han ville inte alls komma ut. Fick till slut lite hjälp av barnmorskan att startas igång. Hon som skickade pappan att äta eftersom det gick så trögt, men som sen fick ropa ut ett meddelande i lasarettsmatsalens högtalare om att den blivande pappan genast skulle komma tillbaks. Barnet var på väg. När HoffenPoffen väl bestämde sig för att komma ut, då gick det på tjugo minuter. Precis sådan är han. Funderar lite och sedan agerar han. Mycket spring i benen men alltid glad, vänlig och skämtsam. Glimten i ögat. Han får mammahjärtat att klappa. Om honom säger de att pappan inte kan komma undan. Han blev lik pappan, han. Åtminstone till utseendet.«

*

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s